11:33 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία της Τζόρτζια ζητά το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ αν και έχει ανακοινωθεί ως νικητής ο Τζο Μπάιντεν.

Υπήρξε ήδη μια καταμέτρηση ψήφων στη Τζόρτζια, με τον υπουργό Εξωτερικών της πολιτείας, Μπραντ Ράφενσπέργκερ να πιστοποιεί τα αποτελέσματα την Παρασκευή, αφού ανακοίνωσε ότι ο έλεγχος των ψήφων επιβεβαίωσε τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία.

Το επιτελείο του Τραμπ υπέβαλε το Σάββατο μια αίτηση που ζητούσε μια νέα εκ νέου επανακαταμέτρηση ψήφων στην Τζόρτζια, επιμένοντας ότι μια τρίτη καταμέτρηση περιλαμβάνει την αντιστοίχιση υπογραφών «και άλλες ζωτικές διασφαλίσεις».

«Χωρίς αντιστοίχιση υπογραφών, αυτή η αρίθμηση θα ήταν ψευδής και θα επέτρεπε πάλι να μετρηθούν οι παράνομες ψήφοι», ανέφερε η δήλωση του επιτελείου.

«Εάν δεν υπάρχει αντιστοίχιση υπογραφών, αυτό θα ήταν τόσο ψεύτικο όσο η αρχική καταμέτρηση και αρίθμηση των ψήφων. Ας σταματήσουμε να δίνουμε στους ανθρώπους ψευδή αποτελέσματα» συμπληρώνεται.

​Τα αποτελέσματα της πρώτης αρίθμησης ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και πιστοποιήθηκαν την Παρασκευή, με τον υφυπουργό της Τζόρτζια, Μπραντ Ραφενσπεργκερ να δηλώνει ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου με το χέρι των ψήφων δεν άλλαξε τη νίκη του Μπάιντεν στην πολιτεία.

Αυτή η αρίθμηση αμφισβητήθηκε γρήγορα από τον Τραμπ, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι η αμερικανική καταμέτρηση ήταν «αστείο» και ισχυρίστηκε ότι «έχουν βρεθεί χιλιάδες ψευδείς ψήφοι».

«Γιατί είναι τόσο γρήγοροι για να πιστοποιήσουν μια ανούσια καταμέτρηση;», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter την Παρασκευή.

Μετά την ανακοίνωση του Ραφενσπεργκερ σχετικά με το αποτέλεσμα του ελέγχου με το χέρι, το Associated Press έκανε την τελευταία του εκτίμηση, δίνοντας τη νίκη της Τζόρτζια στον Τζο Μπάιντεν, αφού ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έλαβε 306 εκλογικές ψήφους έναντι των 232 του Τραμπ.

Ο Μπάιντεν αναφέρεται τώρα από πολλούς παγκόσμιους ηγέτες και φιγούρες των ΜΜΕ ως «εκλεγμένοι πρόεδρος», αφού τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι είχε κερδίσει την προεδρία. Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών θα φτάσουν στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά την ψηφοφορία των εκλεκτόρων.

Tags:
Τζόρτζια, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, ψήφος, εκλογές, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK