09:51 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1672)
0 02
Βρείτε μας

Ιδιαίτερα ανησυχητικές ήταν οι προβλέψεις ειδικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον κορονοϊό στην Ευρώπη.

Για τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 αν οι κυβερνήσεις αποτύχουν και πάλι να κάνουν αυτό που χρειάζεται για την πρόληψή του, όπως στο δεύτερο κύμα, προειδοποίησε ο ειδικός για την COVID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Ντέιβιντ Ναμπάρο.

«Έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πρώτο κύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε ελβετικές εφημερίδες.

Σημειώνεται ότι μετά από σύντομη ύφεση, η πανδημία επέστρεψε δριμύτερη στην Ευρώπη και πλέον καταγράφει ανοδικές τάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι Γερμανία και Γαλλία είδαν τα κρούσματα να αυξάνονται και για τις δύο μαζί κατά 33.000, η Ελβετία και η Αυστρία καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, ενώ η Τουρκία κατέγραψε ένα ρεκόρ 5.532 νέων κρουσμάτων. 

«Τώρα έχουμε το δεύτερο κύμα. Αν δεν δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, θα έχουμε ένα τρίτο κύμα στις αρχές του ερχόμενου έτους», σημείωσε ο Νάμπαρο, ένας Βρετανός ο οποίος είχε διεκδικήσει χωρίς επιτυχία τη θέση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ το 2017.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την απόφαση της Ελβετίας να επιτρέψει το σκι με χρήση μάσκας όταν άλλες χώρες στις Άλπεις όπως η Αυστρία έκλεισαν τα χιονοδρομικά κέντρα και προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασθενειών και θανάτων». 

«Όταν τα ποσοστά των λοιμώξεων πέσουν, και θα πέσουν, τότε μπορούμε να είμαστε όσο ελεύθεροι θέλουμε», σημείωσε επίσης, σύμφωνα με δήλωσή του που επικαλείται η Solothurner Zeitung. «Αλλά τώρα; Πρέπει να είναι ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα; Υπό ποιες συνθήκες;», συνέχισε.

Στη συνέχεια εκθειάζει ασιατικές χώρες όπως τη Νότια Κορέα όπου «οι άνθρωποι έχουν δεσμευτεί πλήρως, υιοθετούν συμπεριφορές που δυσκολεύουν τον ιό. Κρατούν τις αποστάσεις τους, φορούν μάσκες, απομονώνονται όταν είναι άρρωστοι, πλένουν τα χέρια και τις επιφάνειες. Προστατεύουν τις πιο ευάλωτες ομάδες».

Υπογράμμισε ότι στην Ασία οι χώρες απέφυγαν την πρόωρη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

«Η αντίδραση της Ευρώπης ήταν ελλιπής» κατέληξε.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1672)
Tags:
κρούσματα, πανδημία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ευρώπη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK