23:09 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η κηδεία του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, που απεβίωσε από κορονοϊό, τελέστηκε σήμερα Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι σήμερα Κυριακή η κηδεία του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, που εκοιμήθη στις 20 Νοεμβρίου από επιπλοκές του κορονοϊού.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι χοροστατούντος του μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομου που είναι και τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη. 

Σε αντίθεση με χθες που παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού στο «ύστατο χαίρε», σήμερα οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις των αρχών και φορούσαν μάσκα.

Η σορός του Πατριάρχη Ειρηναίου εναποτέθηκε σε κρύπτη εντός του ναού του Αγίου Σάββα που θα χρησιμοποιείται στο μέλλον για την ταφή όλων των προκαθημένων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βγήκε θετικός στον κορονοϊό στις 4 Νοεμβρίου και εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Δύο εβδομάδες αργότερα η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε στις 20 Νοεμβρίου. 

Η εκλογή νέου Πατριάρχη, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, θα πραγματοποιηθεί το αργότερο σε τρείς μήνες από την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Tags:
κορονοϊός, Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, κηδεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK