23:17 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V θα προχωρήσει η Λευκορωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Στην παραγωγή της πρώτης παρτίδας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού θα προχωρήσει η Λευκορωσία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ντμίτρι Πινέβιτς.

Όπως διευκρίνισε ο Λευκορώσος υπουργός, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του χρόνου.

«Σε εργαστηριακές συνθήκες, η πρώτη παρτίδα, είμαι σίγουρος, θα είναι έτοιμη φέτος. Ίσως όχι βάσει της Belmedpreparaty [της μεγαλύτερης φαρμακευτικής επιχείρησης στη Λευκορωσία], αλλά βάσει άλλου ιδρύματος. Αλλά θα συμβεί φέτος» δήλωσε ο Πινέβιτς σε τηλεοπτικό κανάλι της Λευκορωσίας, προσθέτοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή του εμβολίου θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Τον Οκτώβριο, συνολικά 100 πολίτες της Λευκορωσίας συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές φάσης 3 του Sputnik V.

Το Sputnik V και τα άλλα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού

Στις 11 Αυγούστου, η Ρωσία καταχώρισε το Sputnik V και έτσι έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κυκλοφόρησε εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το εμβόλιο θεραπείας δύο συστατικών, το οποίο είναι βασισμένο σε ανθρώπινη αδενοϊική πλατφόρμα φορέα, αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των κλινικών δοκιμών φάσης 3.

Παράλληλα με τη Λευκορωσία, δείγματα Sputnik V έχουν παραδοθεί στην Ινδία, την Ουγγαρία, την Αρμενία και άλλες χώρες για συνεχείς δοκιμές. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως δεκάδες άλλες χώρες έχουν επίσης εκφράσει την επιθυμία τους να αγοράσουν ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του νέου EpiVacCorona, που καταχωρήθηκε τον Οκτώβριο.

Tags:
παραγωγή, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, EpiVacCorona, Sputnik V, εμβόλιο, Ρωσία, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK