06:01 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Οι κινεζικές αρχές ξεκίνησαν επιχείρηση μεγάλης κλίμακας περιορισμού του κορονοϊού σε πόλη κοντά στα σύνορα Κίνας και Ρωσίας μετά από δύο κρούσματα.

Σε μια μαζική προσπάθεια για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού ξεκίνησε στην πόλη Μαντζουλί της Κίνας, ύστερα από τον εντοπισμό δύο περιστατικών μόλυνσης σε ντόπιους κατοίκους. Εκτός από περιοριστικά μέτρα, η επιχείρηση περιλαμβάνει την εξέταση περίπου 300.000 κατοίκων.

Μετά από την καταγραφή των δύο συγκεκριμένων κρουσμάτων, εφαρμόστηκαν το Σάββατο αυστηροί κανόνες καραντίνας στην πόλη, που βρίσκεται στα σύνορα της Κίνας με τη Ρωσία.

Οι δύο κάτοικοι, ένας υπάλληλος απολύμανσης και η σύζυγός του, η οποία απασχολείται ως οικιακή βοηθός, διαγνώστηκαν θετικοί, αν και παραμένει ασαφές το πως μολύνθηκαν, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Επιχείρηση περιορισμού

Οι αρχές ξεκίνησαν μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τον περιορισμό του ιού, αμέσως μετά την επιβεβαίωση της διάγνωσης. Σφράγισαν τοποθεσίες που επισκέφτηκε πρόσφατα το ζευγάρι, συμπεριλαμβανομένου ενός τοπικού αστυνομικού τμήματος και προχώρησαν σε απολύμανση. Τοποθεσίες που επισκέφτηκαν και άτομα που είχαν στενή επαφή με το ζευγάρι, έχουν επίσης σφραγιστεί.

Η πρόσβαση στην πόλη, που είναι ένας σημαντικός κόμβος εμπορίου και εφοδιασμού, καθώς και η κυκλοφορία εντός αυτής, έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Όλες οι εργασίες στον σταθμό λεωφορείων και τρένων της πόλης έχουν ανασταλεί, ενώ τα σχολεία και οι άλλοι δημόσιοι χώροι είναι κλειστοί. Αν και οι κάτοικοι δεν έχουν τεθεί σε απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν «ενθαρρυνθεί» να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την εξέταση όλων των κατοίκων της πόλης, η οποία αριθμεί περίπου 300.000 κατοίκους, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις εξετάσεις να έχουν ξεκινήσει από νωρίς την Κυριακή και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός τριών ημερών.

Η «μάχη» της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Η Κίνα έχει εφαρμόσει επανειλημμένως σκληρά μέτρα μεγάλης κλίμακας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ώστε να εξαλείψει τις μολύνσεις από τον κορονοϊό.

Ορισμένα από τα σκληρότερα μέτρα εφαρμόστηκαν στην πόλη Γουχάν, που εξακολουθεί να αναφέρεται ως το «σημείο μηδέν» της πανδημίας που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και επιστημονικά στοιχεία αναφέρουν πως ο κορονοϊός εντοπίστηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, με τα πρώτα ίχνη του ιού να έχουν βρεθεί σε δείγματα λυμάτων της Ισπανίας που συλλέχθηκαν τον Μάρτιο του 2019.

Tags:
Ισπανία, ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, σύνορα, Ρωσία, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK