03:54 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στόχο την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια είχαν η επίθεση των Χούτι σε πετρελαϊκή εγκατάσταση, στην Τζέντα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αραβικού συνασπισμού υπό το Ριάντ.

Ο αραβικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που πολεμά τους αντάρτες στην Υεμένη υποστήριξε, τη Δευτέρα (23/11), ότι η επίθεση πυραύλων των Χούτι σε μια εγκατάσταση πετρελαίου της Saudi Aramco, στην Τζέντα, ήταν επίθεση κατά της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας.

Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στον σταθμό διανομής προϊόντων πετρελαίου της σαουδαραβικής εταιρείας και ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι είπε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τους Σαουδάραβες.

Ο συνταγματάρχης Τούρκι Αλ Μαλίκι, εκπρόσωπος του συνασπισμού, δήλωσε ότι οι αντάρτες «δεν στόχευαν τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία του Βασιλείου, αλλά τον πυρήνα της παγκόσμιας οικονομίας και τις οδούς εφοδιασμού του, καθώς και την ασφάλεια της παγκόσμιας ενέργειας», σύμφωνα με δήλωσή του που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόσφατη επίθεση ήταν συνέχεια των επιθέσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το Ιράν στα διυλιστήρια της Aramco, στο Αμπκαΐκ και στο Κχουράις, όπου οι αντάρτες φέρεται να χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ και drones.

Tags:
ενέργεια, Σαουδική Αραβία, Πετρέλαιο, Υεμένη, Χούτι, επίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK