19:42 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1056)
0 03
Βρείτε μας

Σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna έφτασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna έφτασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου.

Τον Αύγουστο η Κομισιόν είχε γνωστοποιήσει πως είναι σε επαφές με τη Moderna για την αγορά 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως το εμβόλιό της είχε αποτελεσματικότητα της τάξης του 94,5%, βάσει των στοιχείων που συλλέχθηκαν στις κλινικές δοκιμές. Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία της ευρείας δοκιμής της Φάσης ΙΙΙ. 

«Αύριο η υπογραφή»

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πως η συμφωνία με τη Moderna θα υπογραφεί αύριο, Τετάρτη.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως αύριο θα εγκρίνουμε μία νέα συμφωνά για την εξασφάλιση άλλου ενός εμβολίου για την COVID-19. Αύριο θα εγκρίνουμε το έκτο συμβόλαιο. [Πρόκειται] για έως και 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna».

Η Φον ντερ Λάιεν επεσήμανε πως η ΕΕ χτίζει ένα «από τα πιο ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1056)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK