20:42 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Τα πρώτα βήματά του έκανε ξανά ο Αμερικανός Άλαν Σπένσερ χάρη στη συνδρομή Ρώσων ειδικών, αφού ο ίδιος έχει διαγνωσθεί με σπάνια μυϊκή ατροφία.

Ένας Αμερικανός, ο Άλαν Σπένσερ, με μια σπάνια μυϊκή ατροφία κατάφερε να περπατήσει ξανά αφότου πήγε στη Ρωσία, μιας και οι γιατροί στη χώρα του δεν του έδιναν καμιά ελπίδα.

Πλέον, έπειτα από έναν μήνα θεραπείας, υπό την καθοδήγηση Ρώσων ειδικών, είναι σε θέση να περπατήσει μόνος του.

Ο Σπένσερ αισθάνθηκε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα χέρια του έχασαν τη δύναμή τους, τότε η κατάστασή του άρχισε σταδιακά να επιδεινώνεται και διαγνώστηκε με μια πολύ σπάνια φλεγμονώδη μυϊκή διαταραχή που είναι γνωστή ως μυοσίτιδα, και από τη συγκεκριμένη μορφή της πάσχουν έως 70 άνθρωποι στο ένα εκατομμύριο νοσούντες.

Έτσι, ο Σπένσερ, ο οποίος ήταν -τότε- αντιπρόεδρος της Time Warner Cable για το Δυτικό Τέξας, έπρεπε να παραιτηθεί από τη δουλειά του, το 2017, καθώς δεν μπορούσε να εργαστεί πια και οι γιατροί στις ΗΠΑ δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο RT, δήλωσε:

«Στην πραγματικότητα δεν πεθαίνεις, αλλά χάνεις όλες τις ικανότητές σου. Οι μύες σου πεθαίνουν και το ανοσοποιητικό σου σύστημα επιτίθεται στο σώμα σου. Πήγα στην κλινική Mayo - την καλύτερη. Μου είπαν ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, απλά πήγαινε στο σπίτι, μάθε πώς να ζεις μαζί του».

Με το που ο Σπένσερ πληροφορήθηκε ότι η περίπτωσή του θα μπορούσε να γιατρευτεί στη Ρωσία, άρχισε να επεξεργάζεται την ιδέα, παρά τα στερεότυπα που είχε ως Αμερικανός.

Ο άνδρας κατάφερε τελικά να έρθει στην πόλη Περμ της Ρωσίας, τον Οκτώβριο, ανίκανος να περπατήσει χωρίς βοήθεια και, ύστερα από μόλις έναν μήνα, η θεραπεία έχει ήδη κάνει θαύματα - όχι μαγικά, αλλά μάλλον επιστημονικά, όπως λέει ο Σπένσερ, καθώς περπατά μόνος του.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε:

«Λένε ότι είναι επιστήμη, όχι θαύμα».

Ενώ δεν σκέφτηκε καν να επικοινωνήσει με την κλινική των ΗΠΑ που δεν τον βοήθησε ώστε να τους πει για την πρόοδο που έκανε, πιστεύει ότι άλλοι άνθρωποι που έχουν την ίδια ασθένεια, πρέπει να ενημερωθούν για την περίπτωσή του.

Tags:
ασθένεια, πάθηση, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK