14:01 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 02
Βρείτε μας

Το εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε 90% αποτελεσματικότητα μόνο στους συμμετέχοντες στη μελέτη που ήταν κάτω των 55 ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τον κορονοϊό, Μόνσεφ Σλαούι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη ο Μόνσεφ Σλάουι δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ήταν 62%. Όπως είπε, το ποσοστό αποτελεσματικότητας κατά 90% αφορούσε μόνο εκείνους που ήταν κάτω των 55 ετών.

«Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να κατανοήσουμε καθώς και το ποιος ήταν ο ρόλος τους στην επίτευξη της διαφοράς στην αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Σλάουι.

Η AstraZeneca ανέφερε ότι θα δημοσιεύσει σύντομα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιό της. Παράλληλα, οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχασαν αξία κατά σχεδόν 4% στα χρηματιστήρια από τη Δευτέρα.

Νωρίτερα μέσα στην βδομάδα, η AstraZeneca δημοσίευσε τα ευρήματα των δοκιμών του εμβολίου της το οποίο βρίσκεται στην τρίτη φάση. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι τα ποσοστά αποτελεσματικότητας ξεκινούν από 62% και φτάνουν ως το 90%, ανάλογα με τις δοσολογίες. 

Οι λεπτομέρειες της μελέτης, ωστόσο, προκάλεσαν ερωτήματα μεταξύ των ειδικών, λόγω της έλλειψης της ηλικιακής κατανομής των συμμετεχόντων καθώς και της ασυμφωνίας όσον αφορά τo εύρος της αποτελεσματικότητας των δόσεων.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ανοσία, αποτέλεσμα, AstraZeneca, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK