06:42 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Παρά την καλή συμπεριφορά μας στη Μεσόγειο, το πλοίο μας δέχθηκε επίθεση», δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με την έρευνα που έκανε γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης.

Θέση σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα ανοιχτά της Λιβύης μεταξύ μίας γερμανικής φρεγάτας και τουρκικού εμπορικού πλοίου πήρε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στο τουρκικό Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην έρευνα στο τουρκικό πλοίο, που έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας.

«Παρά την καλή συμπεριφορά μας στη Μεσόγειο, το πλοίο μας δέχθηκε επίθεση», είπε, προσθέτοντας πως η πράξη αυτή «δεν έχει θέση στο διεθνές δίκαιο».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επισημάνει πως «ο καπετάνιος είναι Έλληνας», αναφερόμενος στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής «IRINI». 

Οργισμένο μήνυμα Τσαβούσογλου

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε, επίσης, την οργή του αναφορικά με το συμβάν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη Γερμανία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέροντας, μάλιστα, πως η Άγκυρα δεν θα την αφήσει αναπάντητη.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία κίνηση εις βάρος μας, αναπάντητη», είναι το μήνυμα που έχει δώσει ο Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε.

«Είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου να επιβιβάζονται σε εμπορικά πλοία σαν πειρατές» σημείωσε και αναφέρθηκε στις προειδοποιήσεις που έχει απευθύνει η χώρα του προς όλες τις πλευρές.

«Θα ακολουθήσουμε την πολιτική και τη νομική οδό για το ζήτημα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει».
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK