08:14 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η κατασκευή της βάσης ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και ολοκληρώθηκε το 1955, ενώ τέθηκε σε λειτουργία έναν χρόνο αργότερα. Περίπου 200 άτομα εργάστηκαν σε αυτό το στρατόπεδο, το οποίο είχε σχεδιαστεί για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων.

Οι πρόσφατα καταγεγραμμένες φωτογραφίες από drone δείχνουν την πρώην βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στην οποία αποθηκεύονταν τμήματα πυρηνικών όπλων της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η βάση ήταν μία από τις δύο εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποθήκευση και τη διατήρηση του «Blue Danube», μιας πυρηνικής βόμβας ελεύθερης πτώσης με περίπου την ίδια απόδοση όσο η «Little Boy», η βόμβα δηλαδή που έπεσε στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 και σκότωσε περίπου 80.000 ανθρώπους.

Τα περιβλήματα των βομβών και τα εξαιρετικά εκρηκτικά στοιχεία των όπλων αυτών φέρονται να είχαν αποθηκευτεί σε μεγάλα κτίρια, ενώ οι σχάσιμοι πυρήνες αποθηκεύτηκαν σε μικρότερες κατασκευές.

Η βάση προστατευόταν από έναν φράκτη με αλυσίδες και έναν τσιμεντένιο τοίχο με αγκαθωτό σύρμα στην κορυφή. Το 1959 ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου ενίσχυσε την ασφάλεια και εγκατέστησε δύο πύργους παρακολούθησης γύρω από την περίμετρο. Το 1966 η βάση μετατράπηκε σε βιομηχανικές μονάδες. Πριν από τέσσερα χρόνια, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την τοποθεσία και θα τη διαθέσει το 2022.

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, ψυχρός πόλεμος, στρατόπεδο, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK