20:19 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 23
Βρείτε μας

Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο δεξαμενόπλοιο, όπως έκανε γνωστό βρετανική ασφαλιστική εταιρεία.

Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Η έκρηξη χτύπησε το MT Agrari, πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας, ανοιχτά της ακτής του Σουκαΐκ.

Σε δήλωσή τους που επικαλείται το AP, οι διαχειριστές του πλοίου ανέφεραν ότι το τάνκερ «δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή». Το συμβάν σημειώθηκε τα μεσάνυχτα GMT και ενώ είχε ξεφορτώσει και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει.

«Το Agrari χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια του νερού και υπέστη ρήγμα. Επιβεβαιώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός» αναφέρεται. Το πλοίο με ζημιές στα ύφαλά του δεν βυθίστηκε και σε αυτό μετέβησαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, σημειώνει η εταιρεία.

Η Ambrey, βρετανική ασφαλιστική εταιρεία, έκανε γνωστή την έκρηξη και την απέδωσε σε νάρκη. 

Το πλοίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιοκτήτρια TMS Tankers με έδρα την Αθήνα, ναυπηγήθηκε το 2009 στη Σαγκάη και έχει ολική χωρητικότητα 107.009 τόνους και χωρητικότητα σε καθαρό βάρος 58.418 RT. Παράλληλα, το πλοίο έχει πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 15,1 μέτρα ενώ διαθέτει και διπλό κύτος.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία

Η TMS Tankers, η οποία, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, αποτελεί έναν πρώτης τάξεως πάροχο υπηρεσιών managment πλοίων και διαχειρίζεται έναν υψηλής ποιότητας στόλο δεξαμενόπλοιων. Η TMS Tankers Ltd. είναι μέλος του ομίλου εταιρειών TMS με γραφεία στην Αθήνα. Στις υπηρεσίες που παρέχει συμπεριλαμβάνεται η τεχνική διαχείριση και εποπτείας συντήρησης, επιθεωρήσεις και επισκευές, επιθεωρήσεις ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, διαχείρισης πληρώματος και εκπαίδευσης, καθώς και αγορών.

Η TMS Tankers Ltd παρέχει επιπλέον υπηρεσίες εμπορικής διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών, διοίκησης μετά την εγκατάσταση, λογιστικής, τιμολόγησης εμπορευμάτων και ασφάλισης.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με το συμβάν.

Tags:
Agrari, Ελλάδα, Σαουδική Αραβία, τάνκερ, νάρκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK