09:19 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Η τρομοκρατική οργάνωση του ISIS έχει αυξήσει τις δραστηριότητές της στο Ιράκ τους τελευταίους μήνες, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

«Δυστυχώς, η τρομοκρατική ομάδα του ISIS εξακολουθεί να υπάρχει και έχει γίνει πιο ενεργή, σε σύγκριση με την κατάσταση που είδαμε πριν από αρκετούς μήνες. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα είναι παρούσα σε ορισμένες περιοχές στις επαρχίες Ανμπάρ, Κιρκούκ, Ντιγιάλα και σε ορισμένες περιοχές της [επαρχίας] Νινευί» είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν.

«Έχουμε μέλη του ISIS που είναι πολίτες διαφορετικών χωρών [φυλακίστηκαν στο Ιράκ]» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η κυβέρνηση τoυ Ιράκ διατηρεί επαφή με κράτη της Δυτικής Ευρώπης σχετικά με τους πολίτες τους που προσχώρησαν στον ISIS και πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράκ, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η Βαγδάτη χρειάζεται συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και άμυνας για να νικήσει τους τζιχαντιστές.

«Ομάδες τρομοκρατών υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές του Ιράκ [...] και αυτό επηρεάζει την ασφάλεια της χώρας. [...] Πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες χώρες στον τομέα των πληροφοριών και των όπλων» δήλωσε ο Χουσεΐν.

Η Βαγδάτη κήρυξε την τελική νίκη κατά της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS στα τέλη του 2017. Ταυτόχρονα, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τη λαϊκή πολιτοφυλακή και τον διεθνή συνασπισμό, συνεχίζουν τις εκκαθαρίσεις και τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό πυρήνων τρομοκρατικών ομάδων σε ορισμένες περιοχές.

Tags:
Μέση Ανατολή, Ιράκ, τρομοκρατία, ISIS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK