19:37 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1931)
0 01
Βρείτε μας

Με δάκρυα στα μάτια, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν ζήτησε για πρώτη φορά συγγνώμη για τη «σφαγή» των μινκ

Σκουπίζοντας τα δάκρυά της, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης που ώθησε την κυβέρνηση να θανατώσει εκατομμύρια βιζόν που εκτρέφονται σε αγροκτήματα και που σχετίστηκαν με μια μετάλλαξη του κορονοϊού.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης επισκέφτηκε έναν εκτροφέα βιζόν στο δήμο του Κόλντινγκ του οποίου τα ζώα υποβλήθηκαν σε ευθανασία παρά το γεγονός ότι ήταν υγιή και παρόλο που αργότερα αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε νομικό δικαίωμα να το κάνει. 

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη για την πορεία των γεγονότων, επειδή έχουν γίνει λάθη» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TV2.

Εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, σταμάτησε αρκετές φορές για να σκουπίσει τα δάκρυά της και τόνισε ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν ήταν φταίξιμο των κτηνοτρόφων.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Δανία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας γούνας βιζόν στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα θανατώσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν αφού ανακαλύφθηκε μια μετάλλαξη του νέου κορονοϊού που εκτιμάται ότι θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα των μελλοντικών εμβολίων.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι δεν είχε επαρκή νομική βάση για να διατάξει τη θανάτωσή τους.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1931)
Tags:
δάκρυα, SARS-CoV-2, Μέττε Φρέντερικσεν, βιζόν, μινκ, κορονοϊός, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK