16:14 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Πέντε αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους επιβάτες με αρνητικό τεστ κορονοϊού ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας, προκειμένου να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Πέντε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν να προσφέρουν στους επιβάτες τους ένα ψηφιακό πάσο υγείας που θα πιστοποιεί ότι δεν έχουν κορονοϊό πριν το ταξίδι τους.

Και ενώ ο κλάδος των αεροπορικών συγκοινωνιών προσπαθεί να ορθοποδήσει από την τεράστια ζημιά που υπέστη από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η United Airlines, η Lufthansa, η Virgin Atlantic, η Swiss International Air Lines και η JetBlue θα ξεκινήσουν τη χρήση του «CommonPass» στους επιβάτες κάποιων πτήσεών τους από τον Δεκέμβριο.

Το έργο, που αναπτύχθηκε από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «The Commons Project» και υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που μπορεί να κατεβάσει κάποιος επιβάτης στο κινητό του τηλέφωνο και θα δείχνει ότι το τεστ που έκανε για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό. Οι επιβάτες θα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό αυτό ως απόδειξη αρνητικού τεστ εφόσον η χώρα που επισκέπτονται απαιτεί να υποβληθούν σε τεστ. 

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα κάνουν το CommonPass υποχρεωτικό, αλλά εν ευθέτω χρόνω θα χρησιμοποιείται για να παρέχει απόδειξη και για τον εμβολιασμό.

Οι επιβάτες που πραγματοποιούν πολλά ταξίδια στο εξωτερικό αυτόν τον καιρό μπαίνουν σε καραντίνα μεγάλης διάρκειας όταν φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά αρκετές χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία προσανατολίζονται στο να χρησιμοποιούν τα τεστ ώστε να μειώσουν και δυνητικά να εξαλείψουν την ανάγκη για καραντίνα.

«Τα αξιόπιστα τεστ σε συνδυασμό με ψηφιακά πάσα υγείας, είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών και να αποκαταστήσουμε με ασφάλεια τα αεροπορικά ταξίδια» δήλωσε η πρόεδρος της JetBlue, Τζοάνα Γκέρατι. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του «The Commons Project» υπήρξαν συζητήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας, ναυτιλιακές εταιρείες και αλυσίδες ξενοδοχείων για πιθανή χρήση των πάσων υγείας.

Επίσης, η Διεθνής Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) εργάζεται για ένα ψηφιακό πάσο υγείας μαζί με την IAG, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η IATA, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ζημιές 118,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (99,4 δισ. ευρώ) αυτή τη χρονιά, πολύ μεγαλύτερες από την πρόβλεψη για απώλειες 84,3 δισ. δολαρίων (70,7 δισ. ευρώ) τον περασμένο Ιούνιο και για 39 δισ. δολάρια (32,7 δισ. ευρώ) το 2021. Με την κίνηση των επιβατών να πραγματοποιεί βουτιά 60%.

Tags:
Lufthansa, πτήσεις, επιβάτες, αεροπορικές εταιρείες, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK