19:44 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Mετά από μήνες κλειστών μουσείων και πολιτιστικών κέντρων, κάποια άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους και είναι έτοιμες να υποδεχτούν κόσμο. Είναι όμως, ο κόσμος έτοιμος να μπει σε αυτά τα μουσεία;

Δεν είναι όλα τα μουσεία όπως τα ξέρουμε καθώς μερικά ξεχωρίζουν για τα μοναδικά και ξεχωριστά εκθέματά τους και καμιά φορά για τα… περίεργα αντικείμενα στις προθήκες τους.

Από μουσεία που φιλοξενούν συλλογή με μούμιες μέχρι χώρους που προβάλλουν αντικείμενα παλιών εραστών, αυτά είναι ορισμένα από τα περίεργα μουσεία στον κόσμο:

Το Διεθνές Μουσείο UFO, Roswell, Νέο Μεξικό

View this post on Instagram

A post shared by Fotospot (@fotospotapp)

Μόνο μια πολιτεία μακριά από την πιο γνωστή περιοχή 51 στη Νεβάδα, είναι το Διεθνές Μουσείο UFO, ιδανικό για όσους θέλουν να μάθουν τα πάντα για τους εξωγήινους. 

Μουσείο μουμιών στο Guanajuato, Μεξικό

Μακάβριο και όχι μόνο...αυτό το μουσείο διατηρεί και εμφανίζει σε γυάλινες θήκες τα πτώματα των νεκρών από τη γύρω περιοχή των οποίων οι συγγενείς δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν φόρο ταφής. Έτσι λόγω των ξηρών συνθηκών στην περιοχή, τα σώματα μουμιοποιήθηκαν φυσικά!

Διεθνές Μουσείο Κρυπτοζωολογίας., Πόρτλαντ, Μέιν

View this post on Instagram

A post shared by Yelp Maine (@yelpmaine)

Η κρυπτοζωολογία είναι η μελέτη κρυφών ή άγνωστων ζώων. Αλλά αυτά τα εκθέματα ξεπερνούν τους Bigfoot και τη Nessie, καθώς λέγεται ότι στα εκθέματα υπάρχει και δείγμα μαλλιών από το Abominable Snowman και πολλά άλλα άγνωστα ζώα.

Micropia, Άμστερνταμ, Ολλανδία

View this post on Instagram

A post shared by Karla (@ahomefarfromhome)

Εδώ είναι το επόμενο επίπεδο στο μάθημα της επιστήμης του Γυμνασίου σχετικά με την ανάπτυξη βακτηρίων. Αφιερωμένο στους μικρότερους μικρούς μικροοργανισμούς, αυτό το μουσείο είναι το μοναδικό του είδους του στον κόσμο.

Μουσείο Χαλασμένων Σχέσεων, Ζάγκρεμπ, Κροατία

Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στις αποτυχημένες ερωτικές σχέσεις. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν προσωπικά αντικείμενα που απέμειναν από πρώην εραστές, συνοδευόμενα από σύντομη περιγραφή τους Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν οτιδήποτε, από χνούδι κοιλιάς έως το τσεκούρι που πήρε για εκδίκηση.

Μουσείο Μαλλιών Avanos,Τουρκία

View this post on Instagram

A post shared by @___mydreamtravel__

Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε να δούμε τα μαλλιά να συνδέονται με το σώμα μας ή να μπερδεύονται σε μια βούρτσα - όχι να βρίσκονται σε ένα μουσείο. Αυτή η συλλογή με πάνω από 16.000 δείγματα μαλλιών γυναικών μεγαλώνει εδώ και 30 χρόνια καθώς οι επισκέπτες συχνά δίνουν μερικά από τα δικά τους. Η παράδοση ξεκίνησε όταν ένας φίλος ενός τοπικού αγγειοπλάστη έφυγε από την πόλη και άφησε στον φίλο του ως ανάμνηση μια χούφτα μαλλιών. 

Μουσείο βρύσης, Πεκίνο, Κίνα

Αυτό το μουσείο ταξιδεύει τους επισκέπτες στην ιστορία της πόλης και στην επέκταση του συστήματος νερού της βρύσης, το οποίο εισήχθη στις αρχές του 1900. 

Το Μουσείο CUPNOODLES, Οζάκα, Ιαπωνία

View this post on Instagram

A post shared by REBORN HOTEL (@rebornhotel)

Το Μουσείο Cupnoodles στη Γιοκοχάμα είναι ένα ταξίδι στον κόσμο του Μομοφούκου Άντο και της Nissin Foods, της εταιρείας που ίδρυσε το 1948. Εκεί οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους noodles και να δοκιμάσουν διάφορες ποικιλίες σε μια αίθουσα γευσιγνωσίας.

Tags:
πολιτισμός, λίστα, φωτογραφίες, μουσείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK