19:44 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1881)
0 10
Βρείτε μας

Οι γερμανικές αρχές ανέβαλαν την προγραμματισμένη απογραφή πληθυσμού της χώρας για ένα χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην απόφαση να αναβάλει για ένα έτος την προγραμματισμένη για φέτος απογραφή πληθυσμού προχώρησαν οι αρχές της Γερμανίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Την αναβολή της απογραφής, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι γερμανικές αρχές είχαν ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο την πρόθεσή τους να καθυστερήσουν την απογραφή και σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, το ομοσπονδιακό νομοθετικό σώμα Bundersat συμφώνησε με την πρόταση την Παρασκευή.

Έτσι, όπως γνωστοποιήθηκε «η επόμενη απογραφή στη Γερμανία αναβάλλεται για ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η προγραμματισμένη ημερομηνία είναι η 15η Μαΐου 2022».

Η κυβέρνηση εξήγησε πως η καθυστέρηση οφείλεται στην παγκόσμια υγειονομική κρίση, η οποία έχει δημιουργήσει εμπόδια στις προετοιμασίες που συνήθως ξεκινούν πολύ πριν από την ίδια την απογραφή.

Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι στατιστικών γραφείων σε όλη τη χώρα συμμετέχουν επί του παρόντος σε μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και παρέχουν υποστήριξη σε υπηρεσίες υγείας.

Η Γερμανία πραγματοποίησε την τελευταία εθνική απογραφή της το 2011, η οποία υπολόγισε τον πληθυσμό της χώρας σε 80,2 εκατομμύρια.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1881)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, αναβολή, πολίτες, πληθυσμός, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK