06:21 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (45)
0 10
Βρείτε μας

Το Ισραήλ «δείχνει» ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι για τη δολοφονία του αρχιτέκτονα του μυστικού πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχάνι, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα της χώρας, που – για τη Δύση – αποτελεί τον αρχιτέκτονα του μυστικού πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Ο Ιρανός επιστήμονας δολοφονήθηκε έξω από την Τεχεράνη στις 27 Νοεμβρίου

Οι θρησκευτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Ιράν έχουν υποσχεθεί εκδίκηση για τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και πέραν αυτής.

«Ο λαός μας είναι σοφότερος από το να πέσει στην παγίδα του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)... Το Ιράν σίγουρα θα απαντήσει στο μαρτύριο του επιστήμονα μας την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Ρουχάνι σε τηλεοπτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Για άλλη μια φορά, τα σατανικά χέρια της Παγκόσμιας Αλαζονείας και οι Σιωνιστές (Ισραηλινοί) μισθοφόροι βάφτηκαν με το αίμα ενός γιου του Ιράν», δήλωσε ο Ρουχάνι, προσθέτοντας ότι ο θάνατος του Φαχριζαντέχ, δεν θα επιβραδύνει το πυρηνικό έργο του Ιράν.

Το Ισραήλ, ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η CIA  αρνήθηκαν να σχολιάσει τη δολοφονία.

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (45)
Tags:
Ισραήλ, ΗΠΑ, νεκρός, δολοφονία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK