22:57 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
0 10
Βρείτε μας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δεσμέυθηκε πως η χώρα θα προχωρήσει σε αντίποινα προς τον υπεύθυνο για τη δολοφονία του Ιρανού επιστήνονα Φακχριζαντέχ.

Στη δέσμευση πως το Ιράν θα απαντήσει με αντίποινα στη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, Μοχσεν Φακχριζαντέχ, προχώρησε ο ανώτατος ηγέτης της χώρας.

Ο Φακχριζαντέχ ήταν μια «πολύτιμη ψυχή» που εκτιμήθηκε για τις «μεγάλες και διαρκείς επιστημονικές του προσπάθειες», δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ανακοίνωση το Σάββατο, προσθέτοντας πως το Ιράν θα προχωρήσει σε διεξοδική έρευνα για τη δολοφονία του και «θα διώξει αυστηρά τους δράστες και τους διοικητές τους».

Ο Χαμεϊνί παράλληλα δήλωσε πως θα διπλασιαστεί η επιστημονική έρευνα στους τομείς στους οποίους εργαζόταν ο Φακχριζαντέχ.

​Η δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα

Ο κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας σκοτώθηκε την Παρασκευή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβολήθηκε στο αυτοκίνητό του ύστερα από ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι ένοπλοι έξω από την Τεχεράνη.

Ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν δείξει πως, υποπτεύονται ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, αν και το εβραϊκό κράτος δεν έχει σχολιάσει τη δολοφονία ή τις ιρανικές κατηγορίες.

Ο Φακχριζαντέχ ήταν πυρηνικός επιστήμονας, ο οποίος είχε στενούς δεσμούς με την ιρανική αμυντική βιομηχανία. Ωστόσο, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του υποψιαζόταν εδώ και χρόνια πως, είναι ο επικεφαλής της ιρανικής προσπάθειας για την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της αρνείται πως εκτελεί ένα τέτοιο έργο, επιμένοντας ότι η πυρηνική της έρευνα είναι καθαρά μη στρατιωτική.

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
Tags:
Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ, πυρηνικά όπλα, πυρηνική βόμβα, δολοφονία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK