07:03 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1080)
0 44
Βρείτε μας

Το Ουζμπεκιστάν σκοπεύει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας τς χώρας.

Στην έναρξη κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V σκοπεύει να προχωρήσει το Ουζμπεκιστάν στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Αμπντουλχακίμ Χατσιμπάγεφ, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ουζμπέκου υπουργού «εάν η απάντηση [από τις ρυθμιστικές αρχές] είναι θετική, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε κλινικές δοκιμές αυτού του εμβολίου στο τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους».

Ο υπουργός δήλωσε πως, η χώρα ζήτησε 500 δόσεις του Sputnik V από το Ρωσικό Ταμείο Επενδύσεων (RDIF), ενώ το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας του Ουζμπεκιστάν ανέφερε νωρίτερα ότι η Τασκένδη είχε ζητήσει 5.000 δόσεις.

Ο Χατσιμπάγεφ ανέφερε επίσης πως, το Ουζμπεκιστάν, το οποίο συμμετέχει επίσης σε κλινικές δοκιμές εμβολίου που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical, έλαβε 6.000 εμβόλια από την Κίνα.

Η συμφωνία του Ρωσικού Ταμείου Επενδύσεων με εταιρεία του Ουζμπεκιστάν

Τον Σεπτέμβριο, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη του Sputnik V, δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει με τη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία του Ουζμπεκιστάν Laxisam για την αποστολή έως 35 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου στη χώρα μεταξύ του 2020 και του 2021. Η εταιρεία ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο συντονισμού της προμήθειας των εμβολίων με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές του Ουζμπεκιστάν.

Οι δοκιμές φάσης 3 του εμβολίου

Το εμβόλιο Sputnik V διέρχεται δοκιμές φάσης 3 στη Ρωσία, καθώς και στη Λευκορωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βενεζουέλα. Την ίδια ώρα, η Ινδία και η Βραζιλία πρόκειται επίσης να συμμετάσχουν στις δοκιμές σύντομα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1080)
Tags:
Λευκορωσία, Βενεζουέλα, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Sputnik V, πανδημία, Ρωσία, δοκιμές, εμβόλιο, κορονοϊός, Ουζμπεκιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK