04:52 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
0 10
Βρείτε μας

Θέση για τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα πήρε και η Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας ζήτησε καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα.

Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, Μοχσέν Φακχριζαντέχ, με τη Συρία να παίρνει θέση με τη σειρά της, ζητώντας καταδίκη της δολοφονικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊζάλ Μεκντάντ, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταδικάσει την επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Ιρανού πυρηνικού φυσικού και κάλεσε παράλληλα τα Ηνωμένα Έθνη να εντείνουν τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ανέφερε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ιρανό πρέσβη στη Συρία, «η τρομοκρατική πράξη ... πρέπει να καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα», προειδοποιώντας παράλληλα πως, υπάρχει κίνδυνος εντάσεων στη Μέση Ανατολή μετά από τη δολοφονία του Φακχριζαντέχ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μεκντάντ, «ο ΟΗΕ πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να τηρήσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, διαφορετικά θα επιτύχουμε μόνο αυξημένη ένταση στην περιοχή»

Η δολοφονία του Φακχριζαντέχ και οι αντιδράσεις

Ο Ιρανός πυρηνικός φυσικός Μοχσέν Φακχριζαντέχ, ο οποίος ήταν και επικεφαλής του κέντρου καινοτομίας του ιρανικού Υπουργείου Άμυνας, σκοτώθηκε την Παρασκευή ύστερα από επίθεση ενόπλων στην πόλη Αμπσάρντ στην περιοχή της Τεχεράνης.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάματε Γιαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε το Ισραήλ για εμπλοκή στον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την πράξη. Το Σάββατο, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι δήλωσε πως το έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο.

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
Tags:
τρομοκρατία, καταδίκη, ΟΗΕ, πρέσβης, Χασάν Ροχανί, Υπουργείο Εξωτερικών, Συρία, Ισραήλ, δολοφονία, επιστήμονας, Τεχεράνη, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK