15:08 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
0 01
Βρείτε μας

Ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά από τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ανησυχία πως η δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού φυσικού Μοχσέν Φακχριζαντέχ μπορεί να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανέφερε το Σάββατο το γραφείο Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο, «Ανησυχούμε πολύ για αναφορές από το Ιράν ότι ο Μοχσέν Φακχριζαντέχ σκοτώθηκε στην επίθεση. Δεν έχουμε ακόμη τις δικές μας πληροφορίες για το συμβάν. Ωστόσο, είναι ήδη σαφές ότι η δολοφονία του θα επιδεινώσει ξανά την κατάσταση στην περιοχή. - σε μια εποχή που δεν χρειαζόμαστε μια τέτοια κλιμάκωση».

Το γερμανικό υπουργείο υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας με την Τεχεράνη, εβδομάδες πριν από την αλλαγή εξουσίας στην Ουάσινγκτον, ώστε να υπάρξει επίλυση του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν μέσω διαλόγου.

«Επομένως, καλούμε όλους τους συμμετέχοντες να απέχουν από οποιαδήποτε μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το Ιράν «δείχνει» το Ισραήλ ως υπεύθυνο για τη δολοφονία

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε το Ισραήλ για εμπλοκή στον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την πράξη, την οποία χαρακτήρισε ως «κρατική τρομοκρατία».

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί δήλωσε πως «σιωνιστές μισθοφόροι» σκότωσαν τον Φακχριζάντεχ, προσθέτοντας ότι το έγκλημα δεν θα συνεχιστεί.

Ταυτόχρονα, ο πρέσβης του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, Μαχίντ Τακχτ Ραβαντσί, προειδοποίησε εκτός το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, για τυχόν «τυχοδιωκτικά» βήματα μετά από τη συγκεκριμένη δολοφονία.

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
Tags:
Υπουργείο Εξωτερικών, Μέση Ανατολή, Γερμανία, Ισραήλ, ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, πυρηνική βόμβα, επιστήμονας, δολοφονία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK