Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, με τελευταίο χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί να αποτελεί η απέλαση του Σέρβου πρεσβευτή, Βλαντίμιρ Μπόζοβιτς, ο οποίος κατηγορείται πως αναμιγνείεται σε εσωτερικά θέματα του Μαυροβουνίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Μπόζοβιτς άσκησε δημοσίως κριτική σε διακήρυξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή του Μαυροβουνίου το 2018 περί ακύρωσης απόφασης της Εθνοσυνέλευσης του Μαυροβουνίου που ελήφθη το 1918, η οποία αφορούσε στην ένταξή του στο βασίλειο των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων και που αργότερα μετατράπηκε στη Γιουγκοσλαβία.
Αν και η σύγχρονη πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου θεωρεί την απόφαση του 1918 ως «πράξη υποτέλειας που εκμαιεύτηκε με πιέσεις και δόλια μέσα», ο Σέρβος πρεσβευτής την χαρακτήρισε ως «έκφραση της ελεύθερης βούλησης του λαού», γεγονός που εξόργισε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου.
Έτσι, μετά από την απέλαση του Σέρβου πρέσβη, η κυβέρνηση της Σερβίας αντέδρασε και αυτή με τη σειρά της, προχωρώντας στην επίδοση τελεσιγράφου προς τον Τάρζαν Μιλόσεβιτς, Μαυροβούνιου πρεσβευτή στο Βελιγράδι, να εγκαταλείψει τη Σερβία μέσα σε 72 ώρες.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)