13:59 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1919)
0 01
Βρείτε μας

Πάνω από 62 εκατομμύρια είναι πλέον τα κρούσματα κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο εξέδωσε το Κέντρο Κορονοϊού του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο έχει ξεπεράσει πλέον τα 62 εκατομμύρια, αριθμώντας συγκεκριμένα 62.147.874 άτομα την περασμένη Τρίτη.

Την ίδια ώρα, ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας αριθμεί πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς, με τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους να έχουν φτάσει το 1.450.326.

Όσον αφορά τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, οι τρεις πρώτες με τα περισσότερα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας είναι οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και η Ρωσία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στις ΗΠΑ, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια.

Όσο για τους νεκρούς, μέχρι τώρα στη χώρα περισσότεροι από 266.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών από την ασθένεια.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1919)
Tags:
COVID-19, Ρωσία, Βραζιλία, Γαλλία, Ινδία, ΗΠΑ, νεκροί, κρούσματα, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK