08:08 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας ενδεχομένως να χορηγήσουν στους υπαλλήλους υγείας της χώρας εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέσα στην εβδομάδα.

Την πιθανότητα οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στη Μεγάλη Βρετανία να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer και της BioNTech SE έως την επόμενη εβδομάδα, αναφέρουν διάφορες πηγές.

Η κυβέρνηση πρόκειται να εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου για τους εργαζομένους της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) της Βρετανίας, ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου.

Καθώς το εμβόλιο της Pfizer έχει δείξει ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% στις πρώτες δοκιμές, έχει γίνει ο κορυφαίος υποψήφιος για το βρετανικό εθνικό σχέδιο προστασίας.

Η Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και πιθανότατα θα λάβει τις πρώτες παρτίδες έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στις 20 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε την εθνική ιατρική ρυθμιστική αρχή -τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA)-, να παρακολουθήσει τον εμβολιασμό της Pfizer-BioNTech.

Επιπλέον, η Υπηρεσία MHRA βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης του εμβολίου που παράγεται επί του παρόντος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca για το αν «πληροί αυστηρά πρότυπα ασφαλείας».

Ο πειραματικός «γενετικός τύπος» του εμβολίου της Pfizer-BioNTech ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές φάσης 3 τον Ιούλιο. Εάν η βρετανική ρυθμιστική αρχή εγκρίνει τη χρήση έκτακτης ανάγκης, θα ξεκινήσει το πρώτο στάδιο διάθεσης εμβολίων για οποιαδήποτε περιοχή στον κόσμο.

Νωρίτερα την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στέφαν Μπάνσελ, κοστολόγησε το εμβόλιο μεταξύ 25 και 27 δολαρίων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανέθεσε την Κυριακή στον υπουργό Επιχειρήσεων Ναντίμ Ζαχάουι να επιβλέψει τη διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

​Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα, η έξαρση οδήγησε στον θάνατο 58.127 ανθρώπων.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η βρετανική κυβέρνηση επανέφερε τα περιοριστικά μέτρα, που πρόκειται να αντικατασταθούν από ένα σύστημα τριών επιπέδων βασισμένο στη σοβαρότητα της πανδημίας ανά περιοχή.

Tags:
σύστημα υγείας, υγεία, Μπόρις Τζόνσον, εμβόλιο, Pfizer, Μεγάλη Βρετανία, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK