06:47 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
0 10
Βρείτε μας

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν με τη σειρά τους τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα, καλώντας σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση όλων των πλευρών.

Σε καταδίκη της δολοφονίας του Ιρανού επιστήμονα ο οποίος ήταν και επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας του Ιρανικού Υπουργείου Άμυνας, προχώρησαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Emirates News Agency, το οποίο επικαλείται το Υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων.

Σύμφωνα με την αναφορά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καλούν όλα τα μέρη να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφευχθεί πιθανή κλιμάκωση στην ήδη υπάρχουσα ένταση στην περιοχή.

Καταδίκη της δολοφονίας από όλες σχεδόν τις χώρες

Αρκετές χώρες στην ευρύτερη περιοχή αλλά και αλλού, έχουν εκφράσει ανησυχίες πως η δολοφονία του Φακχριζαντέχ θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, ζητώντας από όλα τα μέρη να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση.

Το Σάββατο, ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχάνι δήλωσε πως το έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο, ωθώντας το Ισραήλ να ενισχύσει την ασφάλεια στις διπλωματικές του αποστολές.

Το Ισραήλ «δείχνει» ως υπεύθυνο για τη δολοφονία το Ιράν

Η Τεχεράνη πιστεύει ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τον θάνατο του πυρηνικού φυσικού, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Χαβάτ Ζαρίφ, να χαρακτηρίζει τη δολοφονία ως στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αξιωματούχων της χώρας.

Ο Ζαρίφ κάλεσε παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να εγκαταλείψει τα «διπλά πρότυπα» και να καταδικάσει τη δολοφονία.

​Ενώ το Ισραήλ δεν προχώρησε σε επιβεβαίωση ή σε διάψευση των ισχυρισμών, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε προηγουμένως πει ότι ο Φακχριζαντέχ ήταν ο επικεφαλής της μονάδας του ιρανικού στρατού, που φέρεται να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα.

Ωστόσο, το Ιράν έχει δηλώσει επανειλημμένως πως το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί καθαρά ειρηνικούς σκοπούς.

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
Tags:
Ζαβάντ Ζαρίφ, Χασάν Ροχανί, καταδίκη, Μέση Ανατολή, επιστήμονας, δολοφονία, πυρηνικά όπλα, ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, Ισραήλ, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK