16:10 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ούγγρος αξιωματούχος άσκησε σφοδρή κριτική και χαρακτηρισμούς προς τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, χαρακτηρίζοντάς τον ως «φιλελεύθερο Φύρερ».

Σφοδρή κριτική προς τον Τζορτζ Σόρος άσκησε Ούγγρος αξιωματούχος, ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει τον Ουγγροαμερικανό δισεκατομμυριούχο ως «φιλελεύθερο Φύρερ».

Συγκεκριμένα, ο Στζίλαρ Ντεμέτερ, ο οποίος εκτός από πολιτιστικός επίτροπος είναι και επικεφαλής του Λογοτεχνικού Μουσείου Πετόφι στη Βουδαπέστη, χρησιμοποίησε εξαιρετικά προκλητική γλώσσα για να περιγράψει τον Τζορτζ Σόρος και την υποτιθέμενη επιρροή του στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του, ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς.

Όπως έγραψε σε κείμενό του ο Ντεμέτερ «η Ευρώπη είναι ο θάλαμος αερίων του Τζορτζ Σόρος», συμπληρώνοντας πως «το δηλητηριώδες αέριο ρέει από την κάψουλα μιας πολυπολιτισμικής ανοιχτής κοινωνίας, η οποία είναι θανατηφόρα για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Ο Ούγγρος επίτροπος συνέχισε να χαρακτηρίζει τον Σόρος ως «φιλελεύθερο Φύρερ», επιμένοντας ότι ο «φιλελεύθερος- άριος στρατός του επιχειρηματία τον θεοποιεί περισσότερο από τον ίδιο τον Χίτλερ».

Το άρθρο του Ούγγρου επιτρόπου γράφτηκε ως επίπληξη προς την αυξανόμενη εχθρότητα των Βρυξελλών έναντι της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, για φερόμενες παραβιάσεις των νομικών κανόνων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός του μπλοκ.

Σύμφωνα με τον Ντεμέτερ, οι Ούγγροι και οι Πολωνοί είναι οι «νέοι Εβραίοι» της Ευρώπης. Και οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να μπλοκάρουν την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρακράτηση κονδυλίων για τον κορονοϊό από τον προϋπολογισμό της, προς χώρες που κατηγορούνται ότι δεν τηρούν τα δημοκρατικά πρότυπα.

Η Πολωνία και η Ουγγαρία έχουν χαρακτηρίσει τη διάταξη ως κυνήγι μαγισσών με στόχο τις κοινωνικά συντηρητικές κυβερνήσεις τους.

Οι αντιδράσεις στο άρθρο

Ενώ η ουγγρική κυβέρνηση είναι ειλικρινής για την αντίθεσή της στον Σόρος και την καλά χρηματοδοτούμενη υπεράσπισή του για φιλελεύθερους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της αμφιλεγόμενης ανοιχτής πόρτας μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί σε κρίση μετανάστευσης, το άρθρο του Νεμέτερ φαίνεται να έχει παραβιάσει μια κόκκινη γραμμή για πολλούς.

Το άρθρο προκάλεσε την οργή της Ενωμένης Ουγγρικής Εβραϊκής Συνέλευσης της Ουγγαρίας, η οποία εξέφρασε το άρθρο ως «άγευστο» και «ασυγχώρητο». Την ίδια ώρα, η ισραηλινή πρεσβεία στη Βουδαπέστη εξέφρασε παρόμοια οργή.

«Δεν υπάρχει χώρος για τη σύνδεση του χειρότερου εγκλήματος στην ανθρώπινη ιστορία, ή των δραστών του, σε οποιαδήποτε σύγχρονη συζήτηση, ανεξάρτητα από το πόσο ουσιαστικό και αν είναι», έγραψε η ισραηλινή διπλωματική αποστολή σε ένα tweet.

​Φωνές που ζητούν ψυχραιμία

Ο Σόρος, που είναι εβραϊκής καταγωγής, μεγάλωσε στην Ουγγαρία και επέζησε από το Ολοκαύτωμα. Ωστόσο, ορισμένοι υποστήριξαν ότι η οργή για τις μεταφορές στο άρθρο του Ντεμέτερ ήταν εσφαλμένη.

«Οι δημοκράτες πολιτικοί το λένε καθημερινά για τον Τραμπ» σημείωσε ένας παρατηρητής του Twitter μιλώντας για την οργή που προκάλεσαν οι συγκρίσεις με τον Χίτλερ.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, διαφωνεί με τον Σόρος για χρόνια, με την κυβέρνησή του να θεσπίζει νομοθεσία που ώθησε ένα πανεπιστήμιο και μια φιλανθρωπική οργάνωση που χρηματοδοτήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Tags:
Ισραήλ, άρθρο, Αδόλφος Χίτλερ, Πολωνία, Ουγγαρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τζωρτζ Σόρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK