20:29 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν την Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρονικών Εισαγωγών-Εξαγωγών της Κίνας ότι βοήθησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας στον περιορισμό της πρόσβασης στο διαδίκτυο και στη διεξαγωγή παρακολουθήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα.

«Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στοχεύει την Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρονικών Εισαγωγών-Εξαγωγών της Κίνας για την υποστήριξη [...] προσπαθειών υπονόμευσης της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για περιορισμό των υπηρεσιών διαδικτύου, της διεξαγωγής ψηφιακής παρακολούθησης καθώς και κυβερνοεπιχειρήσεων εναντίον πολιτικών αντιπάλων» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ΗΠΑ θα αποκλείσουν όλες τις συναλλαγές με την κινεζική εταιρεία ή οποιαδήποτε οντότητα που κατέχει ποσοστό 50% και άνω της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι ΗΠΑ θα εκδώσουν επίσης μια γενική άδεια που δίνει σε οντότητες διορία 45 ημερών για την εκκαθάριση των συναλλαγών με την κινεζική εταιρεία.

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας υποστηρίζει τις κυβερνητικές προσπάθειες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας από το 2017, ανέφερε η ανακοίνωση. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η ίδια η Κίνα χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία, που θα αποτρέψει τη διάδοση πολιτικών πληροφοριών.

Η Βενεζουέλα ζει υπό την πίεση των αμερικανικών κυρώσεων εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Στις αρχές του 2019, ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος τότε ήταν επικεφαλής της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας, ανακήρυξε τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο, επιδιώκοντας να εκδιώξει τον επανεκλεγμένο Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Οι ΗΠΑ και αρκετές άλλες δυτικές χώρες υποστήριξαν τον Γκουαϊδό και επέβαλαν κυρώσεις στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στο εξωτερικό.

Tags:
Μάικ Πομπέο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, Κίνα, κυρώσεις, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK