06:23 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1915)
0 0 0
Βρείτε μας

Ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό που είχε διορίσει ο Τραμπ, κατέθεσε την παραίτησή του επαινώντας το έργο της κυβέρνησης.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο δρ Σκοτ Άτλας, ειδικός σύμβουλος για τον κορονοϊό, ο οποίος είχε διοριστεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το δίκτυο Fox News, ο δρ Άτλας παραιτήθηκε από τη θέση του αφού πρώτα μίλησε στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σκοτ Άτλας ήταν γνωστός για ορισμένες αμφιλεγόμενες θέσεις και προτάσεις όσον αφορά την πανδημία, αφού είχε υποστηρίξει πως το lockdown στις ΗΠΑ είναι «εξαιρετικά επιβλαβές» για το έθνος, με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρή κριτική.

Όπως υποστηρίζει το δίκτυο Fox News, έχει στην κατοχή του την επιστολή παραίτησης του Άτλας, η οποία έχει ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου. Στην επιστολή ο Άτλας επαινεί τα μέτρα που ελήφθησαν και το έργο που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εύχεται «τα καλύτερα» στην επερχόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

​Ο Άτλας σημειώνει στην επιστολή παραίτησής του πως «γράφω για να παραιτηθώ από τη θέση μου ως Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ», ευχαριστώντας τον Τραμπ για «την τιμή και το προνόμιο που μου έδωσε να υπηρετήσω εξ ονόματος του αμερικανικού λαού».

Ο Άτλας επίσης γράφει ότι «εργάστηκε σκληρά με μοναδικό σκοπό» να «σώσει ζωές και να βοηθήσει τους Αμερικανούς εν μέσω αυτής της πανδημίας», επισημαίνοντας ότι «πάντα στηριζόμουν στην επιστήμη και στα στοιχεία, χωρίς καμία πολιτική σκέψη ή επιρροή».

«Εργάστηκα για να προστατεύσω την εργατική τάξη και τους φτωχούς»

Όπως δήλωσε, ο κύριος στόχος των συμβουλών του ήταν να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις «τόσο της πανδημίας όσο και των ίδιων των διαρθρωτικών πολιτικών, ειδικά για την εργατική τάξη και τους φτωχούς».

«Πράγματι, δεν μπορώ να σκεφτώ μια εποχή όπου η διαφύλαξη της επιστήμης και της επιστημονικής συζήτησης είναι πιο επείγουσα» συμπλήρωσε στην επιστολή του.

Ο σύμβουλος του Τραμπ επαίνεσε τη δουλειά του στον Λευκό Οίκο και τη συνεργασία του με «αρκετούς ανιδιοτελείς συναδέλφους στον σχεδιασμό συγκεκριμένων πολιτικών για την ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων, ανοίγοντας με ασφάλεια τα σχολεία και την κοινωνία».

Επίσης, έκανε λόγο για τις προσπάθειες αύξησης του εξοπλισμού ατομικής προστασίας και των «δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον εξετάσεων σε εγκαταστάσεις νοσηλευτικής και υποβοηθούμενης διαβίωσης», καθώς και την πραγματοποίηση «συχνότερων ενημερώσεων παρακολούθησης χρησιμοποιώντας κλινικές οδηγίες για την εντατικοποίηση των εξετάσεων».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1915)
Tags:
σύμβουλος, παραίτηση, Ντόναλντ Τραμπ, Λευκός Οίκος, πανδημία, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK