00:34 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
0 10
Βρείτε μας

Γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ενημέρωσε ο Ιρανός πρέσβης στη Ρωσία.

Ο Ιρανός πρέσβης στη Ρωσία, Καζέμ Τζαλαλί, ενημέρωσε πως η Τεχεράνη γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, την περασμένη Παρασκευή.

Ο επιστήμονας θεωρούνταν ως ο «αρχιτέκτονας» του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και η Τεχεράνη έχει «δείξει» από την πρώτη στιγμή ως υπεύθυνο για την εκτέλεση το Ισραήλ. 

«Γενικά, δεν είναι μεγάλη είδηση πως οι εχθροί μας χρησιμοποιούν την τρομοκρατία κατά του Ιράν. Επιπροσθέτως, γνωρίζουμε ποιος είναι πίσω απ' όλα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων κυβερνήσεων» είπε στο Rossiya 24.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει να σπείρει το χάος και υποσχέθηκε αντίποινα. Σημείωσε, μάλιστα, πως η απάντηση θα δοθεί «την κατάλληλη στιγμή».

«Κομβική φυσιογνωμία»

Ο  πρώην επικεφαλής της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστράτηγος εν αποστρατεία, Άμος Γιάντλιν, αναφερόμενος στον Φαχριζαντέχ έκανε λόγο για «κομβική φυσιογνωμία» όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Ήταν τόσο κομβική φυσιογνωμία για το κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα που είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί με κάποιον με παρόμοια προσόντα» σημείωσε, χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως ο δολοφονηθείς ήταν «βασική πηγή εξουσίας, γνώσης και οργάνωσης του προγράμματος».

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
Tags:
δολοφονία, Ρωσία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK