21:16 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1913)
0 03
Βρείτε μας

Νέες συστάσεις ως προς τη χρήση μάσκας εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Για μεγάλη αλλαγή έκανε η εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι οδηγίες για τη χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις όσοι ζουν σε περιοχές όπου εξαπλώνεται ο κορονοϊός θα πρέπει να τη φορούν συνέχεια σε καταστήματα, χώρους εργασίας και σχολεία εάν ο εξαερισμός δεν είναι επαρκής.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η τήρηση φυσικής απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου, τότε η χρήση μάσκας στους παραπάνω χώρους πρέπει να είναι συνεχής ακόμη και όταν υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός. 

Αυτή η κατεύθυνση αποτελεί μία αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων κανονισμών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις, και μεταφέρει το Reuters οι συστάσεις επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες του Οργανισμού σχετικά με τη χρήση της μάσκας.

«Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου».

Η ίδια κάλεσε, μάλιστα, σε «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα. Σε αυτούς συμπεριέλαβε και κοινόχρηστους χώρους, όπως καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού.

Οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό, όμως η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1913)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK