03:39 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
0 0 0
Βρείτε μας

Ενδεχομένως ένα ισραηλινό αυτόματο τηλεχειριζόμενο όπλο να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Ιρανού επιστήμονα, στις 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Οι δολοφόνοι του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, καθηγητή Μοχσέν Φαχριζαντέχ, στις 27 Νοεμβρίου, θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει ένα ισραηλινά κατασκευασμένο τηλεχειριζόμενο ή αυτοματοποιημένο όπλο στην επίθεσή τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Drive», η ισραηλινή εταιρεία Smart Shooter παρουσίασε πρόσφατα δύο μοντέλα, το SMASH Hopper και το SMASH Hopper Light, τα οποία είναι ουσιαστικά πολυβόλα τοποθετημένα σε τρίποδο ή ειδικό βάθρο και εξοπλισμένα με έναν τρόπο ελέγχου τους από απόσταση.

Η Smart Shooter θεωρεί το τελευταίο ως μέσο βελτίωσης της ακρίβειας, καθώς μπορεί να «κλειδώσει» και να παρακολουθήσει στόχους, επιτρέποντας σε έναν σκοπευτή να τραβήξει τη σκανδάλη μόνο όταν έχει την υψηλότερη πιθανότητα να χτυπήσει τον στόχο του.

Επισημαίνεται ότι η Τεχεράνη κατηγόρησε το Τελ Αβίβ πως οργάνωσε το χτύπημα στον επιστήμονα, αλλά το Ισραήλ δεν σχολίασε αυτές τις κατηγορίες, αλλά, στη συνέχεια, επέρριψε στο Ιράν ότι αναπτύσσει πυρηνικά όπλα και φέρεται να υποψιάζεται ότι ο Φαχριζαντέχ εξόπλιζε τις πυρηνικές τεχνολογίες, που η Τεχεράνη επιμένει ότι χρησιμοποιεί για ειρηνικούς σκοπούς.

Δολοφονία υψηλής τεχνολογίας ή τρόπος να διασωθεί η εικόνα της χώρας;

Ακόμα, το «Drive» σημειώνει ότι το πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε αναφέρει ότι ένα μη επανδρωμένο όπλο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του επιστήμονα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πιθανό η Τεχεράνη να επιδιώκει απλώς να αποφύγει την «αμηχανία», ισχυριζόμενη ότι ο εχθρός χρησιμοποίησε «μια εντελώς νέα μέθοδο» για να τον σκοτώσει και, μάλιστα, στο φως της ημέρας.

Επίσης, το «Drive» υποστηρίζει ότι είναι εξίσου πιθανό πως ένα όπλο, όπως το SMASH Hopper, να χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει τον επιστήμονα ή ότι ήταν αληθινή η αρχική αναφορά για μια ένοπλης ομάδας που έστησε ενέδρα στο αυτοκίνητο του Φαχριζαντέχ.

Προστίθεται, δε,  ότι ήταν επίσης πιθανό να έχει χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός τακτικής, σύμφωνα με τον οποίο ένα ενσωματωμένο αυτόματο όπλο χρησίμευσε ως εκτροπή για να δώσει σε μια ένοπλη ομάδα την ευκαιρία να πιάσε τον στόχο εξ απίνης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η εταιρεία Smart Shooter δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα.

Οι αρχικές αναφορές για το συμβάν, που έγινε στην ιρανική πόλη Αμπσάρντ, έκαναν λόγο για μια έκρηξη με φορτηγά που ανάγκασε τη συνοδεία του επιστήμονα να σταματήσει και ένοπλοι επιτιθέμενοι, στη συνέχεια, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Φαχριζαντέχ.

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
Tags:
Μοχσέν Φαχριζαντέχ, δολοφονία, Ισραήλ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK