23:56 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1885)
0 01
Βρείτε μας

Η πανδημία αναμένεται να ωθήσει τουλάχιστον 32 εκατομμύρια ανθρώπους στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στην ακραία φτώχεια.

Η πανδημία είχε καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες όπου ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε ακραία φτώχεια θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 32 εκατομμύρια το 2020, δήλωσε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) σε έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με την UNCTAD, μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Οκτωβρίου 2020, η πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης για τις ΛΑΧ αναθεωρήθηκε απότομα προς τα κάτω από 5% σε -0,4%.

«Αυτή η αναθεώρηση αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση κατά 2,6% του κατά κεφαλήν εισοδήματος στις ΛΑΧ το 2020, με 43 από τις 47 ΛΑΧ να βιώνουν πτώση στα μέσα εισοδήματά τους. Αυτό είναι το χειρότερο οικονομικό αποτέλεσμα εδώ και 30 χρόνια για αυτήν την ομάδα χωρών και αντιπροσωπεύει μια σημαντική αντιστροφή της οικονομικής και κοινωνικής προόδου που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων όσον αφορά τη φτώχεια και τα κοινωνικά αποτελέσματα» ανέφερε η έκθεση.

Η πανδημία αναμένεται επίσης να έχει δραματικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια φτώχεια και την επισιτιστική κρίση. Ο μέσος όρος του ποσοστού φτώχειας στις ΛΑΧ με όριο φτώχειας 1,90 δολάρια την ημέρα αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες - από 32,2% σε 35,2%.

«Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση τουλάχιστον κατά 32 εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στις ΛΑΧ και αναμένεται να έχει τον βαθύτερο αντίκτυπο στις αφρικανικές και νησιωτικές ΛΑΧ» ανέφερε η έκθεση.

Ταυτόχρονα, η UNCTAD σημειώνει ότι οι ΛΑΧ ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν την πανδημία καλύτερα απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1885)
Tags:
SARS-CoV-2, πανδημία, ΟΗΕ, Αφρική, φτώχεια, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK