04:02 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα περιμένει να δει πώς θα αντιδράσει η Τεχεράνη μετά τη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονά της, νέες λεπτομέρειες για την επίθεση έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι γιοι του δολοφονηθέντος Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ αποκάλυψαν νέες πληροφορίες για το θάνατο του πατέρα τους.

Οι δύο γιοι του, σε συνέντευξή τους σε ιρανικό μέσο ενημέρωσης, δήλωσαν πως ο πατέρας τους πυροβολήθηκε τέσσερις με πέντε φορές και πως η δολοφονία του «έμοιαζε με πόλεμο».

Επιπλέον, αποκάλυψαν πως η σύζυγος του Φαχριζαντέχ -και πιθανότατα μητέρα τους- καθόταν δίπλα στον πυρηνικό επιστήμονα όταν οι σφαίρες διαπέρασαν το κορμί του, ωστόσο, η ίδια δεν δέχτηκε πυρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η σύζυγος του Ιρανού υπέστη τραύματα από τα θραύσματα κατά τη διάρκεια της επίθσης.

Σε αντίθεση με τη σύζυγο του Φαχριζαντέχ, οι δύο γιοι του δεν ήταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονίας του.

Οι δύο γιοι του, των οποίων τα όνομα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποκάλυψαν ακόμη πως η ομάδα ασφαλείας του πατέρα τους τον είχε προειδοποιήσει να μετακινηθεί την ημέρα εκείνη που τελικά έπεσε θύμα δολοφονίας.

Παρά τις προειδοποιήσεις, ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε τελικά να μην αναβάλει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο πυρηνικός επιστήμονας Μοχσέν Φαχριζαντέχ έπεσε νεκρός την Παρασκευή 27/11 μετά από δολοφονική επίθεση έξω από την Τεχεράνη, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με πολυβόλο που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ με τηλεχειριστήριο.

Ο Φαχριζαντέχ θεωρούνταν ο «αρχιτέκτονας» του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ενώ ο θάνατός του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 

Θέμα:
Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν (44)
Tags:
επιστήμονας, δολοφονία, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK