07:16 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
0 02
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, η εμπλοκή της χώρας του στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είχε αποτέλεσμα τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν.

Δηλώσεις μέσω των οποίων υποστήριξε πως η τουρκική στρατιωτική τεχνολογία συνέβαλε στην επιτυχία του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έκανε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Το Αζερμπαϊτζάν τερμάτισε επιτυχώς τον πόλεμο στο Καραμπάχ, καθώς είχε και τη βοήθεια από τις εθνικές μας στρατιωτικές τεχνολογίες και απελευθέρωσε το Καραμπάχ από την κατοχή σε 44 ημέρες» δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η παρέμβαση της Ρωσίας για την επίτευξη ειρήνης

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Νοεμβρίου, οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ενέκριναν κοινή δήλωση σχετικά με την παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ορισμένων εδαφών που ελέγχονταν από την αυτοανακηρυχθείσα από την Αρμενική πλειοψηφία Δημοκρατία του Αρτσάκ, καθώς και την ανάπτυξη 1.960 Ρώσων μελών ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή.

Στις 11 Νοεμβρίου, η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν μνημόνιο για τη δημιουργία κοινού κέντρου στο Αζερμπαϊτζάν για τον έλεγχο της παύσης των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (314)
Tags:
Χουλουσί Ακάρ, Μπακού, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στρατιωτική τεχνολογία, τουρκικός στρατός, στρατός, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK