09:01 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (316)
0 0 0
Βρείτε μας

Τον διαπραγματευτικό και ειρηνευτικό τους ρόλο αναδεικνύουν οι ρωσικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά από καταγγελίες για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός.

Eκπρόσωπος των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ επανέλαωε σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν την ανάγκη να διατηρηθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, μετά την φερόμενη παραβίαση της εκειχειρίας στην επαρχία Χαντρούτ.

Μάιστα, οι ειρηνευτές έχουν ήδη φτάσει στους τοπικούς οικισμούς Κατσμπέρντ και Κιν Ταχέρ που φέρεται πως δέχτηκαν πλήγματα από συγκρούσεις, για να διερευνήσουν ποιες από τις πλευρές παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός.

Προηγουμένως, τα υπουργεία άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας και της Αρμενίας ισχυρίστηκαν ότι το Αζερμπαϊτζάν προέβη σε νέες εχθροπραξίες κοντά στις συγκεκριμένες συνοικίες σήμερα, 12 Δεκεμβρίου.

Τα δύο χωριά βρίσκονται στο νότιο τμήμα του Nαγκόρνο-Καραμπάχ, όπου κατα πλειοψηφία η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται επί του παρόντος από το Μπακού.

Ακόμη, τα δύο υπουργεία άμυνας πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις τους ανέλαβαν «κατάλληλες ενέργειες» σε σχέση με την επίθεση, χωρίς να εμβαθύνουν σε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα θύματα ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγω για τρεις τραυματίες.

Από την πλευρά του, το Αζερμπαϊτζάν, τονίζει ότι ο στρατός σταμάτησε μια «προβοκάτσια» που φέρεται να επιχειρήθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις.

Πάντως, το Μπακού συμπλήρωσε ότι το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός διατηρείται «προς στιγμήν».

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (316)
Tags:
κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK