23:36 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
0 11
Βρείτε μας

Δραματική είναι η προειδοποιήση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επεσήμανε ότι παρά την σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού είναι επείγουσα ανάγκη ο κόσμος να προετοιμαστεί «για το χειρότερο» σενάριο.

Αν και η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει στα όριά τους πολλά συστήματα υγείας ανά τον κόσμο και έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε έναν χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε σήμερα ότι ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί «για το χειρότερο» σενάριο.

«Είναι ένα σήμα συναγερμού [...] Αυτή η πανδημία ήταν πολύ σκληρή. Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλον τον κόσμο και έπληξε κάθε γωνιά του πλανήτη, όμως δεν είναι κατ’ ανάγκη η χειρότερη»  είπε ο Μάικλ Ράιαν, υπεύθυνος του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για φέτος. 

Σημειώνεται ότι αν και ο Ράιαν αποδέχτηκε το γεγονός πως ο κορονοϊός μεταδίδεται πολύ εύκολα και σκοτώνει ανθρώπους, «το ποσοστό θνησιμότητας είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες ασθένειες». 

«Ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί στο μέλλον για κάτι που θα είναι ίσως ακόμη χειρότερο» εκτίμησε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, ο συνάδελφός του και σύμβουλος στον ΠΟΥ, Μπρους Έιλγουορντ εκτίμησε ότι παρά τα επιστημονικά επιτεύγματα στον αγώνα κατά του κορονοϊού συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου, ο κόσμος ακόμα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μελλοντικές πανδημίες.

«Μολονότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, δεν είμαστε παντελώς έτοιμοι για τη σημερινή πανδημία και, ακόμα λιγότερο, για την επόμενη» είπε χαρακτηριστικα.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK