21:17 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1064)
0 10
Βρείτε μας

Ξεκινά σήμερα στην Αργεντινή ο εμβολιασμός του πληθυσμού με το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε στον κόσμο, το ρωσικό Sputnik V.

Την Τρίτη ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της Αργεντινής, με το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε στον κόσμο, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Η Αργεντινή έλαβε την πρώτη παρτίδα με 300.000 δόσεις του εμβολίου την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού που θα καλύπτει όλες τις επαρχίες της Αργεντινής θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα την Τρίτη.

Προτεραιοττα στους υπαλλήλους του υγειονομικού τομέα - Αίτηση μέσω διαδικτύου

Η εγγραφή στο διαδίκτυο ώστε οι πολίτες να λάβουν αριθμό προτεραιότητας έχει ήδη ξεκινήσει και εκατοντάδες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για να κάνουν το εμβόλιό τους. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα έχουν προτεραιότητα και θα μπορούν να εμβολιάζονται στους χώρους εργασίας τους.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ πραγματοποίησε συνάντηση με κυβερνήτες και τον κυβερνήτης της Πόλης του Μπουένος Άιρες, Χοράσιο Ροντρίγκεζ Λαρέτα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του προέδρου της Αργεντινής, οι ηγέτες της επαρχίας ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της χώρας για την επιτυχημένη λήψη του ρωσικού εμβολίου και συμφώνησαν ότι την Τρίτη, η διαδικασία εμβολιασμού θα ξεκινήσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα είναι εθελοντικός στην Αργεντινή.

Η χώρα αναμένει περισσότερες παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο (5 και 14 εκατομμύρια δόσεις, αντίστοιχα), ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια και τα άτομα άνω των 60 ετών θα εμβολιαστούν αμέσως.

Η Αργεντινή η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που κατέγραψε επίσημα το Sputnik V

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε στον κόσμο από τη Ρωσία και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, έχει αποτελεσματικότητα κατά 91,4%.

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που κατέγραψε επίσημα το Sputnik V, ενώ η εγγραφή από την Εθνική Διοίκηση Φαρμάκων, Τροφίμων και Ιατρικών Συσκευών της Αργεντινής (ANMAT) ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέγραψε σύμβαση με την κυβέρνηση της Αργεντινής στις 10 Δεκεμβρίου για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1064)
Tags:
Sputnik V, πληθυσμός, πρόεδρος, Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Αργεντινή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK