08:18 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 00
Βρείτε μας

H Λευκορωσία ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, τον εμβολιασμό των πολιτών της με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V.

Η Λευκορωσία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως, μετά τη Ρωσία, στην οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός του πληθυσμού της με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Το υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας και το RDIF ανακοινώνουν ότι η Λευκορωσία ξεκίνησε τον εμβολιασμό του πληθυσμού της με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Στις 21 Δεκεμβρίου, η Λευκορωσία έγινε η πρώτη χώρα, εκτός από τη Ρωσία, που καταχώρησε επίσημα το Sputnik V, καθώς η προσπάθεια για την παραγωγή του εμβολίου στη Λευκορωσία συνεχίζεται.

«Η ανοσοποίηση παραμένει βασικό μέσο στη μάχη κατά της πανδημίας. Σήμερα, η Λευκορωσία εισέρχεται σε νέο επίπεδο, καθώς αρχίζει ο μαζικός εμβολιασμός εναντίον της COVID-19. Οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί και πολίτες που έχουν πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους στον χώρο εργασία τους θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός θα είναι αποκλειστικά εθελοντικός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Λευκορωσίας Ντμίτρι Πίνεβιτς.  

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο εξήρε την αποτελσματική λειτουργία των Αρχών της Λευκορωσίας, η οποία έκανε κατορθωτό οι πολίτες της χώρας να έχουν άμεσα πρόσβαση στο ρωσικό εμβόλιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Λευκορωσία, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK