01:44 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας αποκάλυψε πως η Κολομβία ετοίμαζε επιχείρηση για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα.

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη χώρα καθώς και του έργου του κοινοβουλίου, το οποίο εκλέχθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, αποκάλυψε πως ετοιμαζόταν το κανάλι VTV της Βενεζουέλας, επικαλούμενο την υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Κάρμεν Μελέντεζ.

Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο δήλωσε νωρίτερα ότι η Κολομβία προετοίμαζε μια νέα επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας στο τέλος του έτους, με το σχέδιο να συμπεριλαμβάνει επίθεση και εναντίον του στρατού.

Σύμφωνα με την Μελέντεζ, μια επιχείρηση που ονομάζεται «Μποϊκοτάζ της Εθνοσυνέλευσης» ετοιμαζόταν να διεξαχθεί μεταξύ της 27ης Δεκεμβρίου και της 5ης Ιανουαρίου. Ο επικεφαλής της επιχείρησης, είπε η υπουργός, είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Λεόπολντο Λόπεζ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Μελέντεζ, ο Λόπεζ, υποστηρίζεται από το εξωτερικό, ιδίως από την Κολομβία, όπου εκπαιδεύονται οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση.

​Σκοπός των εγκληματιών φέρεται πως ήταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον συγγενών υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, εναντίον του στρατού και της αστυνομίας, κυβερνητών, εκλεγμένων νομοθετών και του γενικού εισαγγελέα, δήλωσε η Μελέντεζ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την υπουργό, προγραμματίστηκε επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου και μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Αρκετά άτομα που εμπλέκονταν στο σχέδιο τρομοκρατίας έχουν ήδη συλληφθεί.

Tags:
τρομοκράτες, επίθεση, πραξικόπημα, υπουργείο Εσωτερικών, Νικολάς Μαδούρο, Κολομβία, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK