18:54 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1114)
0 12
Βρείτε μας

Η Μεγάλη Βρετανία ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου κατά του κορονοϊου που αναπτύχθηκε από την εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την πρόταση του Ρυθμιστικού Οργανισμού Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης για έγκριση της χρήσης του εμβολίου κατά της Covid-19 των AstraZeneca και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Περίθαλψης.

«Τώρα η NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) θα αρχίσει τις μεγάλες προετοιμασίες τους για την χρήση του εμβολίου».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι έλαβε το «πράσινο φως» από τις βρετανικές Αρχές και ανέφερε ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Βρετανία ήταν η πρώτη που ενέκρινε τη χρήση και του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με τους εμβολιασμούς να έχουν αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες.

«Ανοσία για δύο χρόνια»

Να σημειωθεί πως προ λίγου διαστήματος είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της AstraZeneca με το ρωσικό Ινστιτούτο Ερευνών Γκαμαλέγια, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.   

Όπως είχε ενημερώσει ο Αλεξάντερ Γκίνσμπουργκ, επικεφαλής του ρωσικού Ινστιτούτου, που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως, συνδυασμός του Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca θα παρέχει ανοσία έναντι του ιού για δύο χρόνια.

Ο συνδυασμός των εμβολίων, όπως είπε ο ίδιος, θα μπορέσει να ενισχύσει το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με τη χρήση του σκευάσματος.

«Αυτό σημαίνει, ως αποτέλεσμα της χρήσης ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου που θα αποτελείται από δύο συστατικά, ότι τα κύτταρα μνήμης θα είναι πολύ καλύτερα δομημένα και το εμβόλιο προφανώς, θα προστατεύει όσους έχουν εμβολιαστεί όχι για 3 ή 4 μήνες, αλλά για τουλάχιστον δύο χρόνια, αν και ασφαλώς χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί αυτό».
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1114)
Tags:
κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία, εμβόλιο, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK