15:12 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νορβηγία ύστερα από χιονοστιβάδα. Γίνεται λόγος για τραυματίες και αγνοουμένους, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση μαζικής εκκένωσης σπιτιών.

Χιονοστιβάδα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Νορβηγία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα άτομα και έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους τουλάχιστον 500 κάτοικοι του χωριού Gjerdrum.

Ένας εκ των τραυματιών φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρότερα, ενώ πέντε έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Το χωριό είναι κοντά στην πρωτεύουσα Όσλο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν είναι αρκετά τα σπίτια τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή, ενώ την ίδια ώρα βλέπουν το «φως» πληροφορίες σχετικά με τις δραματικές εκκλήσεις ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή

Οι πρώτες πληφορορίες που μετέφερε η αστυνομία έκανε λόγο για αγνοούμενους, ωστόσο σε νεότερη ενημέρωση σημείωσε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί τίποτα περί αγνοουμένων. Σε εξέλιξη είναι, πάντως, μεγάλη έρευνα στην περιοχή.

Οι Αρχές έλαβαν τις πρώτες πληροφορίες για το συμβάν περί τις 04:00 (τοπική ώρα) το πρωί και η έκταση των καταστροφών δεν έχει γίνει, ακόμη, γνωστή.

Είναι δεκάδες τα μέλη των σωστικών συνεργείων που έχουν φτάσει στην περιοχή.

«Δραματική κατάσταση»

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική. Υπήρξε μία μεγάλη χιονοστιβάδα και είμαστε εν μέσω επιχείρησης εκκένωσης κατοίκων από την περιοχή» σημείωσε ο δήμαρχος του χωριού, Anders Ostensen, στο τοπικό μέσο ενημέρωσης VG.

«Αρκετοί απ’ αυτούς έχουν χάσει τα σπίτια τους και αντιμετωπίζουν, φυσικά, δύσκολες στιγμές. Είναι πολλοί όσοι είναι πολύ ανάστατοι και τρομαγμένοι».

Tags:
εκκενώσεις, αγνοούμενοι, τραυματίες, Νορβηγία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK