22:58 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη καταδίκη της προς την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Άντεν της Υεμένης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έντονη καταδίκη της θανατηφόρας τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άντεν στην Υεμένη, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Σάνο.

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα την επίθεση στο αεροδρόμιο του Άντεν αμέσως μετά την προσγείωση των υπουργών της νέας ευρείας κυβέρνησης. Πρόκειται για μια απαράδεκτη πράξη βίας που έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εφαρμογή της συμφωνίας του Ριάντ προς μια ολοκληρωμένη πολιτική λύση».

Ο Σάνο εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε σύντομη ανάρρωση στους τραυματίες.

Όπως συμπλήρωσε «Η ΕΕ επιβεβαιώνει την πεποίθησή της ότι μπορεί να υπάρξει μόνο πολιτική λύση στη σύγκρουση στην Υεμένη. Η ΕΕ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τη σταθερότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Υεμένης και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες για μια ειρηνική λύση».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίθεση δεν θα εμποδίσει τη διαδικασία διευθέτησης και την επίτευξη ειρήνης στην Υεμένη.

Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβέρνηση, τρομοκρατική επίθεση, αεροδρόμιο, Υεμένη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK