18:03 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 22
Βρείτε μας

Η Βολιβία έγινε η τρίτη χώρα στη Λατινική Αμερική μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα που συμφώνησε με τη Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V.

Η Βολιβία έγινε η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που συμφώνησε με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού.

Η συμφωνία προβλέπει την παραλαβή 2,6 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου από τη Βολιβία.

Η σύμβαση μεταξύ του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και του Κέντρου Παροχής Υγείας της Βολιβίας (CEASS) υπογράφηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Βολιβίας, Λούις Άρσε.

Ο πρόεδρος επαίνεσε το Sputnik V σε μια δημοσίευση στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς το «ασφαλές και αποτελεσματικό» εμβόλιο που έχει «υψηλή ζήτηση» μετά την τελετή που προβλήθηκε ζωντανά στη σελίδα του στο Facebook.

​Η σύμβαση θα επιτρέψει στη Βολιβία, η οποία έχει καταγράψει πάνω από 156.000 κρούσματα και περισσότερους από 9.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, να λάβει 2,6 εκατομμύρια δόσεις του πρωτοποριακού ρωσικού εμβολίου.

Αυτό θα είναι αρκετό για τον εμβολιασμό πάνω από το 20% του πληθυσμού της χώρας, δήλωσε το Ταμείο RDIF.

Τα εμβόλια θα προμηθεύονται από τους εταίρους της Ρωσίας στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες, σύμφωνα με τη δήλωση. Το κόστος κάθε δόσης είναι μικρότερο από 10 δολάρια για τις διεθνείς αγορές, δήλωσε το ρωσικό κρατικό ταμείο.

​Η συμφωνία επαινέθηκε επίσης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ρωσικού Ταμείου RDIF, Κίριλ Νμίτριεφ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Άρσε «για την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο Sputnik V», ενώ είπε ότι το πρώτο ρωσικό φάρμακο για τον κορονοϊό, το Avifavir, παραδόθηκε επίσης στη Βολιβία ως μέρος της «ενεργούς ανάπτυξης της συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών.

Το Sputnik V στη Λατινική Αμερική

Η Βολιβία έγινε το τρίτο έθνος της Λατινικής Αμερικής που έλαβε το ρωσικό εμβόλιο, μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα. Η Αργεντινή υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει συνολικά 10 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V νωρίτερα τον Δεκέμβριο και έλαβε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, έγινε η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που έδωσε έγκριση στον Sputnik V.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
αγορά, συμφωνία, Λουίς Άρσε, Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Ρωσία, Βολιβία, εμβόλιο, πανδημία, COVID-19, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK