23:15 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1906)
0 02
Βρείτε μας

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός προειδοποιεί πως η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, «εξαπλώνεται με ρυθμό που έχει ξεπεράσει και τα πιο απαισιόδοξα διαθέσιμα σενάρια»».

Η μετάλλαξη του κορονοϊού, που έχει εντοπιστεί πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, είναι ακόμη πιο μεταδοτική από ό, τι πρότειναν τα προέβλεπαν και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μάικλ Μάρτιν.

«Ενώ η διεθνής έρευνα για αυτήν τη νέα μετάλλαξη συνεχίζεται, είναι ήδη πολύ σαφές ότι αντιμετωπίζουμε ένα στέλεχος της νόσου που εξαπλώνεται πολύ, πολύ πιο γρήγορα. Πράγματι, εξαπλώνεται με ρυθμό που έχει ξεπεράσει και τα πιο απαισιόδοξα διαθέσιμα σενάρια» ανέφερε ο Μάρτιν σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το νέο στέλεχος ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για το σύστημα υγείας της χώρας και μπορεί να αυξήσει το ποσοστό θανάτου του COVID-19.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την ανακάλυψη του νέου στελέχους που είναι 70% πιο μεταδοτικό από τα άλλα στελέχη του SARS-CoV-2. Στον απόηχο της είδησης, πολλές χώρες σταμάτησαν τα ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ιρλανδία, μεταξύ άλλων, ανέστειλε την απαγόρευση εισόδου από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 6 Ιανουαρίου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1906)
Tags:
κρούσμα, μετάλλαξη, Ιρλανδία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK