16:07 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (128)
0 20
Βρείτε μας

Τη γαλλική υπηκοότητα θέλει να λάβει ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους.

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να λάβει τη γαλλική υπηκοότητα μετά το Brexit.

O Στάνλεϊ Τζόνσον, πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016, ενημέρωσε – μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού RTL – πως θέλει να γίνει Γάλλος πολίτης λόγω των ισχυρών δεσμών που έχει η οικογένεια του με τη χώρα.

«Εάν το αντιλαμβάνομαι σωστά, είμαι Γάλλος. Η μητέρα μου είχε γεννηθεί στη Γαλλία, η μητέρα της ήταν απολύτως Γαλλίδα όπως και ο παππούς της. Έτσι, για μένα, έχει να κάνει με την επανάκτηση όσων ήδη έχω. Και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο» σημείωσε ο 80χρονος, ο οποίος είχε έρθει στο προσκήνιο στο παρελθόν λόγω της μη τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού.  

«Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος, αυτό είναι σίγουρο. Κανείς δεν μπορεί να πει στους Βρετανούς: Δεν είστε Ευρωπαίοι. Το να έχεις κάτι να σε δένει με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντικό».
Θέμα:
Brexit (128)
Tags:
Brexit, Γαλλία, Μπόρις Τζόνσον, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK