06:16 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
0 02
Βρείτε μας

Το προηγούμενο διάστημα, το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την έγκριση, πολλά εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα έχουν λάβει δημόσια τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξέδωσε επικύρωση χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Pfizer/BioNTech. Πρόκειται για την πρώτη έγκριση του ΠΟΥ από την έναρξη της πανδημίας.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταχώρησε σήμερα το εμβόλιο Comirnaty COVID-19 mRNA για επείγουσα χρήση, καθιστώντας το εμβόλιο Pfizer/BioNTech το πρώτο που έλαβε έγκριση έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ από την έναρξη της επιδημίας πριν από ένα χρόνο» ανέφερε ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση του ΠΟΥ, το εμβόλιο πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που έθεσε ο οργανισμός και τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου για την αντιμετώπιση της COVID-19 αντισταθμίζουν τους πιθανούς κινδύνους.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν επίσης το πρώτο που εγκρίθηκε για χρήση έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγο μετά από αυτή την έγκριση, εκδόθηκε άδεια έκτακτης ανάγκης και για το εμβόλιο Moderna.

Το προηγούμενο διάστημα, το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά, το Ισραήλ και άλλες χώρες.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1068)
Tags:
ΠΟΥ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Pfizer, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK