04:04 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άντεν στην Υεμένη ήταν αποτέλεσμα της ξένης κατοχής της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

Δήλωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε πως η θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης Άντεν στην Υεμένη, είναι αποτέλεσμα της ξένης κατοχής της χώρας, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Σαΐντ Κχατιμπζαντέχ.

Όπως δήλωσε ο Ιρανός υπουργός «η συνεχιζόμενη ξένη επιθετικότητα και η κατοχή του εδάφους της Υεμένης είναι οι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αστάθεια, καθώς και στην έλλειψη τάξης και επιβολής του νόμου και έχουν θέσει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Υεμένης».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ξένη κατοχή είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της Υεμένης και προκάλεσε μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καταδικάζει τις επιθέσεις και τον πόλεμο και υπογραμμίζει την ανάγκη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση, ζητώντας ακόμα μια φορά από όλα τα μέρη να τερματίσουν τη μάταιη σύγκρουση επιστρέφοντας σε πολιτικές διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε ο Κχατιμπζαντέχ.

Υπενθυμίζεται πως, την Τετάρτη σημειώθηκε επίθεση στο αεροδρόμιο του Άντεν στην Υεμένη, την ώρα που αεροσκάφος έφτανε με τους πρόσφατα ορκισθέντες υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση, ενώ μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν, υπάρχουν τρεις υπάλληλοι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ήδη καταδικάσει τη θανατηφόρα επίθεση.

Tags:
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, ΗΠΑ, καταδίκη, Ρωσία, ΟΗΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Ιράν, Υεμένη, αεροδρόμιο, επίθεση, τρομοκρατική επίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK