20:28 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστώσουν πώς οι εκτελεστές έδρασαν κάτω από τη… μύτη τους.

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίχθηκαν σε νοσοκομείο του Μεξικό.

Δολοφόνοι, οι οποίοι ήταν ντυμένοι ως μέλη του ιατρικού προσωπικού κατάφεραν να μπουν στο δωμάτιο ασθενούς ο οποίος νοσηλευόταν φρουρούμενος και να τον εκτελέσουν.

Το θύμα, ο 36χρονος Έκτορ Ραμίρεζ, βρισκόταν υπό την προστασία της Εθνικής Φρουράς του Μεξικό, μετά τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι επίδοξοι εκτελεστές του φέρεται να επέστρεψαν στο νοσοκομείο του Σιουδάδ Χουάρες, προκειμένου να τελειώσουν τη «δουλειά».

Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Τσιουάουα, Τζορτζ Ναβά, ανέφερε ότι οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου, προκειμένου να εξακριβώσουν πώς οι ένοπλοι απέκτησαν πρόσβαση στο δωμάτιο του Ραμίρεζ, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε κάποια σύλληψη, ενώ άγνωστο παραμένει το κίνητρο των δραστών.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η Εθνική Φρουρά ήταν παρούσα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ένωσης εργαζομένων δημόσιας υγείας «SNDTSS», στην οποία προστίθεται: «Βάζουν σε κίνδυνο το προσωπικό του νοσοκομείου».

Σύμφωνα πάντα με την Ένωση, οι δολοφόνοι γνώριζαν λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργεία και τους χώρους του νοσοκομείου, έχοντας οργανώσει την επίθεση ώστε να συμπέσει με τις νέες εισαγωγές ασθενών και τις αλλαγές στις βάρδιες του προσωπικού.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι κατά του Ραμίρεζ φέρεται να εκκρεμούσε ομοσπονδιακό ένταλμα σύλληψης από το 2013 για εγκλήματα που δεν έχουν ωστόσο αποκαλυφθεί.

Ο συνολικός απολογισμός, όσον αφορά στις ανθρωποκτονίες στο Μεξικό, το 2020, αναμένεται να σπάσει το θλιβερό ρεκόρ του περασμένου έτους, όταν και σημειώθηκαν 34.608 δολοφονίες. Και αυτές είναι μόνο οι καταγεγραμμένες επίσημα…

Tags:
αστυνομία, δολοφόνος, εκτέλεση, νοσοκομεία, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK