11:21 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτήν τη φορά δεν προέκυψε πάντως κάποια παραφιλολογία για την κατάσταση της υγείας του Κιμ, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις των συμπολιτών του, όπως κάθε χρόνο.

Διαφορετική ήταν φέτος η Πρωτοχρονιά για τους πολίτες της Βόρειας Κορέας, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως άλλαξε τις συνήθειές του.

Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν πραγματοποίησε το καθιερωμένο τηλεοπτικό διάγγελμα στους Βορειοκορεάτες, όπως συνήθιζε κάθε Πρωτοχρονιά, αλλά προτίμησε να σηματοδοτήσει την έναρξη του νέου έτους, στέλνοντάς τους μια επιστολή.

Ο Κιμ μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του σε όλους τους συμπατριώτες του μέσω ενός χειρόγραφου σημειώματος που δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο της «Rodong Sinmun», της επίσημης εφημερίδας της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, σύμφωνα με το «NK News» που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Στην επιστολή, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σταλεί σε 25 εκατομμύρια ανθρώπους της χώρας, ο Κιμ ευχαριστεί τους πολίτες για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στο Κομμουνιστικό Κόμμα σε «δύσκολες στιγμές».

«Ελπίζω ειλικρινά ότι όλες οι οικογένειες της χώρας θα ευλογηθούν με πολύτιμη ευτυχία και εύχομαι για υγεία και ευημερία όλων των ανθρώπων», γράφει.

Παράλληλα, υπόσχεται πως «και στο νέο έτος, θα εργαστώ σκληρά για να φέρω νωρίτερα τη νέα εποχή στην οποία τα ιδανικά και οι επιθυμίες των ανθρώπων μας θα γίνουν πραγματικότητα».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενοποίησης της Σεούλ, την τελευταία φορά που μια παρόμοια επιστολή στάλθηκε μαζικά σε απλούς πολίτες ήταν το 1995, κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του Κιμ.

Ο Κιμ, ο οποίος έλειψε… τηλεοπτικά από τους πολίτες του, αναμένεται πάντως να μιλήσει δημοσίως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη συγκέντρωση τέτοιου μεγέθους στη χώρα μετά από πέντε χρόνια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί αυτήν τη φορά δεν προέκυψε κάποια παραφιλολογία για την κατάσταση της υγείας του Κιμ, καθώς τις πρώτες ώρες του 2021 επισκέφθηκε το Παλάτι του Ήλιου «Kumsusan» (ή Μαυσωλείο Kim Il-sung), όπου βρίσκεται ο τάφος με τα λείψανα του πατέρα και του παππού του κάτω από σφραγισμένο γυαλί.

Την ίδια ώρα, οι Βορειοκορεάτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ για να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με μια συναυλία και πυροτεχνήματα.

Tags:
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, πρωτοχρονιά, κορέα, επιστολή, Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK